ВОДНО
ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ.
Системите за подово отопление предлагат множество модерни технически решения, даващи възможност за изграждане на енергоефективни и дълготрайни системи за водно подово отопление и охлаждане. Дава възможост да се изгради практически всяка, даже много нетипична подова, стенна или таванна инсталация, както и отопление на външни площи.

Енергийна топлинна ефективност

Дълъг експлоатационният живот

Хигеничност, по-малко прах и предотвратява влага и мухъл

Пестене на електроенергия до 800 лв на година

Предимства

  • Бърз монтаж, благодарение на лесното и бързо полагане на системната изолация и лесно закрепване на тръбите;
  • По-малък разход на материал за замазка;
  • Възможност за монтаж на тръбите с различнастъпка и форма (под формата на меандри или охлюв);
  • Сигурно закрепване на тръбите;
  • Възможност за монтаж в подове, подлагани на големи натоварвания или с изисквания за звукоизолация, благодарение използването на подходящи изолации.

heat-box4
heat-box5
ПОДОВИ НАСТИЛКИ
При по-дебели плочки, ще отнеме малко повече време да се загреят, но с изолацията на пода ще намалите значително загубите.

Подовото отопление може да се използва с почти всички видове подови настилки, дори и килими, при условие, че килимът и подложката имат термична устойчивост НЕ повече от 2.5 тога. Статистиките сочат, че за по-голямата част от килимите и мокетите, термичното съпротивление е не повече от 1 тог.

Тъй като камъка, теракота и керамиката стават все по-модерни, във все повече семейства започна да се изгражда подово отопление. Времето за затопляне зависи от дебелината на настилката и материала. В случая с дебели каменни плочи, ще отнеме повече време за да се достигне оптималната температура, но след като се загрее, няма да има никаква разлика в ефективността, качеството и комфорта между дебели и по-тънки настилки.

Подовото отопление може да се използва и с висококачествени балатуми и ламинати. Въпреки това, не всички ламинати и балатуми са подходящи за подово отопление, така че е препоръчително да се посъветвате с доставчика на подово отопление или монтажника, преди да започнете.